Opettajalle

    1. Oletko Lapin yliopiston tai Lapin ammattikorkeakoulun henkilökuntaa? 
    2. Haluatko tukea opiskelijoiden yrittäjyyttä ja työllistymistä? 
    3. Haluatko tuoda Lapin korkeakoulujen toimialoja lähemmäs toisiaan? 
    4. Haluatko päivittää omaa peliliiketoiminnan osaamistasi alan konkareiden tuella? 
    5. Haluatko tuoda omaa osaamistasi pelialan liiketoiminnan opetukseen? (yrittäjyys, taloushallinto, oikeus- ja sopimusasiat, markkinointi, jne.) 

Jos vastasit johonkin näistä kyllä, sinun kannattaa ehdottomasti osallistua LeveLappiin! 

Lapin yliopiston taiteiden ja Lapin ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille kertyy paljon pelialalla hyödyllistä osaamista. Kesäpeliopinnot ovat isoin yhteinen kokonaisuutemme, jossa sitä hankitaan. Pelialalle käypiä taitoja saadaan sieltä täältä myös muista opinnoista. 

LeveLappi-projektissa kehitetään pelialan liiketoiminnan koulutus, jolla tuetaan opiskelijoidemme valmiuksia perustaa oma yritys Lappiin. Pelialan konkarien mukaan liiketoimintaosaaminen ja yrittäjyyskokemus ovat myös yleisesti alalle työllistymisessä valttikortteja. 

Opettajana sinulla on loistava tilaisuus saada ajantasaista tietoa ja osaamista pelialan liiketoiminnasta alan ammattilaisilta ja toisaalta tuoda pöytään oma tähän kuvioon sopiva osaamisesi. 

Pelibisnesopintoja pilotoidaan projektissa kaksi kertaa kesäpeliopintojen yhteydessä. Pelialan veteraanit opettavat ensimmäisessä opetuspilotissa sekä opiskelijoita että sinua, kun tulet mukaan. Toisessa pilotissa sinulla on halutessasi mahdollisuus opettaa enemmän pelialan asiantuntijoiden sijasta, ja he ovat taustatukenasi. Suunnittelemme molempien pilottien opetuksen yhdessä. Voit myös osallistua asiantuntijaosuuksiin vain osaamistasi kasvattaaksesi, ilman omaa opetusroolia. 

Pilottien jälkeen pelibisnesopinnot jatkuvat osana korkeakoulujen normaalia toimintaa, ja toivottavasti sinä olet mukana niitä toteuttamassa! Peliliiketoiminnan opinnot suorittaneille opiskelijatiimeille luonteva ja toivottu jatkumo on, että ne perustavat korkeakoulujen startup-palvelujen ja paikallisten yrityskehittäjien tuella omia yrityksiä. 

LeveLappi on loistava tilaisuus tuoda korkeakoulujemme toimialoja lähemmäs toisiaan. Pelialalla yhdistyvät hienolla tavalla tekniikan, taiteen ja liiketalouden osaaminen. Eri alojen opettajien välisestä yhteistyöstä voi parhaimmillaan syntyä aivan jotain muutakin uutta kuin ne ensimmäiset lappilaiset pelialan startup-yritykset pitkään aikaan, jotka ovat LeveLapin tähtäimessä.