Opiskelijalle ja työikäiselle

  1. Kiinnostaako peliala? Opiskelemallasi alalla tai työkokemuksellasi ei ole väliä. 
  2. Oletko “devaaja”, “suunnittelija”, “artisti” tai “bisnestyyppi” etsimässä tiimiä?
  3. Ovatko Lapin yliopiston ja Lapin AMK:n yhteiset kesäpeliopinnot sinulle jo tuttuja? 

  Jos vastasit joihinkin näistä kyllä, LeveLappi-projektissa kehitettävä Peliliiketoiminta-opintojakso on sinua varten!

  Ilmoittaudu vuoden 2024 Peliliiketoiminta-opintoihin tästä! 

  Kesäpeliopintojen jatkeeksi pelibisneksen opintojakso

  Kesäpeliopinnot ovat Lapin korkeakoulujen yhteinen ja merkittävin paikallinen pelialan osaamista kehittävä opintokokonaisuus. LeveLappi-projektissa kesäpeliopintojen jatkeeksi kehitetään Peliliiketoiminta-opintojakso. Sillä opit löytämään pelillesi oikeat markkinat ja pelaajat, suunnittelemaan pelin ansaintalogiikan, hakemaan pelille rahoitusta ja julkaisijan sekä perusasiat peliyrityksen pyörittämisestä. Saat bisnesopetusta ja mentorointia pelialan veteraaneilta ja korkeakoulujen omilta opettajilta.

  Peliliiketoimintaopinnot järjestetään kesäpeliopintojen rinnalla niin, että bisnesnäkökulma otetaan mukaan heti alun pelisuunnitteluvaiheessa. Opintojen jälkeen tiimillä on valmius jatkaa peliprojektin parissa halutessaan omassa yrityksessä. 

  Peliliiketoimintaopinnot koostuvat kahdesta 5 opintopisteen jaksosta, joista toinen järjestetään keväällä, ja toinen syksyllä. Syksyn jaksolle ilmoittautumisesta kerrotaan lisää kevään jaksolla.

  Viimeistään opintojen loppuhuipennuksena tiimisi pääsee esittelemään peliään raadille, jossa on pelialan konkarien ja opettajien lisäksi mukana pelijulkaisijoita ja alkuvaiheen sijoittajia. Näin saatte parhaan mahdollisen palautteen, ja teille voi tarjoutua todellinen mahdollisuus päästä pelinne kanssa kohti yrityksen perustamista.

  Voit suorittaa Peliliiketoiminta-opinnot erillisenä, tai yhdessä kesäpeliopintojen kanssa. Eri vaihtoehtoihin liittyy  ennakkovaatimuksia, joista voit lukea tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä. Jos kesässäsi on paljon ohjelmaa, ja haluat suorittaa molemmat jaksot, kannattaa harkita niiden tekemistä peräkkäisinä kesinä, kesäpelit ensimmäisenä ja pelibisnes toisena.