LeveLappi on Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteinen projekti. Sen tavoite on edistää pelialan liiketoimintaa Lapissa. Tätä varten kehitetään uudet “pelibisnesopinnot” #kesäpeliopintojen rinnalle. Tällä viedään lappilaisten pelialan yritysten tukeminen seuraavalle tasolle. Ehkä sinun pelistäsi syntyy seuraava pelistudio Lappiin?

LeveLapin tiimi on työskennellyt syyskuusta alkaen. Pelibisnesopintojen suunnittelua varten on benchmarkattu kotimaasta ja maailmalta olemassa olevaa pelialan liiketoiminnan koulutusta, pelialan yrityshautomoita ja -kiihdyttämöitä, sekä haastateltu alan asiantuntijoita ja muita pelialan koulutuksen edustajia siitä, miten pelinkehitykseen liittyvät bisneshommat tulisi huomioida. Bisnesopinnoista tehdään kaksi pilottia vuosina 2024 ja 2025. Niissä on mukana pelialan veteraaneja opettamassa ja mentoroimassa tiimejä.

Opintojen kehittämisen lisäksi koostamme tälle sivustolle pelialan liiketoimintaa tukevia verkostoja, tapahtumia, kilpailuja, yrityshautomoita, itseopiskelumateriaaleja ja paljon muuta.

Syksyn aikana on tullut varsin selväksi, että LeveLapin tyyppiselle toiminnalle on tarvetta. Liiketoimintaosaamista ei voi painottaa liikaa, oli kyse sitten oman pelifirman perustamista miettivistä, pelialalta työpaikkaa hakevista opiskelijoista tai kenestä tahansa muusta alalle pyrkivästä. Tämä selviää esimerkiksi Suomen pelialan kattojärjestö Neogamesin selvityksestä.